Monthly Archives: August 2014

Pakej Softbook Bayi Bijak Sold Out ???

pakej3softbook

Pakej 3 Softbook bayi bijak ini sangat laris. Maklumat lanjut dan gambar details disini http://kedaiberjaya.com/islamic-soft-book/pakej-softbook-alif-to-ya-softbook-mengenal-abjad-softbook-mengenal-angka.html Stok kami memang cepat terjual…sekarang hanya agen borong sahaja yang simpan stok. ini senarai agen borong yang simpan stok, Boleh dapatkan stok dari mereka ya Roslina Sobri -017.223 5362 -Subang Bestari, Selangor Hanisah Hamzah– 017.223 5362- Puncak Alam, Selangor Ujana Niaga– 0182716899- Klang, Selangor Abdul Qayyum ... Read More »

Perkongsian Puan Rosmaria Mengajar Anak Membaca

ArtikelRosmaria

Perkongsian aktiviti pembelajaran di rumah @homeschooling. Saya Rosmaria,ibu kepada tiga anak Amaluddeen 5 tahun,Auni 3 tahun serta Anas 1 tahun. Sebagai surirumah & berniaga online produk pendidikan anak-anak. Saya telah tanam azam sejak belum ade cahaya mata untuk ajar anak sendiri di rumah dengan kaedah fonik serta bahan-bahan pengajaran yang lain selepas lihat kejayaan kakak ipar & ibu- ibu yang ... Read More »

Ibu bekerjaya yang ada anak kecil dan stress ?

keluarga

Nota ini ditulis oleh Prof. Dr. Rozieta Shaary Ini perkongsian Puan Haslina Ali. Beliau ialah seorang Usahawanita berjaya. Bisnes sampai ke tahap antarabangsa. Di rumah tiada maid juga. How she cope…Ibu pun sangat kagum. Ibu, ina rasa, apabila Allah kata dapat pahala dan syurga jadi ibu, perlu hormati ibu dan ayah…sebenarnya itu adalah pengiktirafan bahawa tugas dan tangungjawab ibu adalah satu ... Read More »

Kanak Kanak suka Kamus Bergambar 3 Bahasa

Mengapa Kanak Kanak suka  Kamus Bergambar 3 bahasa Sayangku Cepat Pandai Perkataan Pertama ?? Ini adik Annur Hasanah Mohd Noor berumur 2 tahun 8 bln sedang baca Kamus Bergambar 3 bahasa Sayangku Cepat Pandai Perkataan Pertama..buku ni memang tahan, sebab dia tak boleh koyak…dia suka tengok cover depan tu ikan… sebab selalu buka vcd nabi yunus dalam perut ikan nun ... Read More »

Kelas Panduan Mengajar Anak AlQuran menggunakan Set Buku Furqan.

Al-Furqan Puan Izwah

Anda ibubapa yang ada anak berumur 2-6 tahun yang sedang belajar mengaji ? Berita gembira untuk ibubapa yang mahu mengajar anak mengaji Quran…kami bantu anda memberikan panduan mengajar anak Al-Quran dalam Kelas Panduan Mengajar Anak AlQuran menggunakan Set Buku Furqan.. Kelas akan dikendalikan oleh Puan Wan Rosmiza, beliau berpengalaman mengajar kanak kanak menggunakan set buku furqan..Alhamdulillah sudah ramai pelajar beliau ... Read More »

Anak Autistik berjaya mengenal angka arab dengan cepat

belajar matematik

Alhamdulillah, dengan bermain sambil belajar dengan meggunakan Numbers Play, murid tersayang, Hairil yang merupakan anak Autistik berjaya mengenal angka Arab dengan cepat!Terima kasih atas testimoninya Ust Nurul Huda    Lagi gambar anak anak yang khusyuk bermain Numbers Play Apa benda permainan 4 in 1 Number’s Play ? Apa kelebihan permainan ini ?? 1. Numbers Play mengajak anak mengenal angka dalam tulisan ... Read More »

Projek Joint Venture Untuk Gempakkan Bisnes Online dilancarkan !!

leverage

Alhamdulillah, Projek Joint Venture dilancarkan bermula  bulan Ogos 2014… Banyak aktiviti yang bakal dilancarkan dibawah Projek  Joint Venture..nantikan berita dari kami. Untuk Peringkat Pertama, Pihak pengurusan projek kedaiberjaya.com akan membantu mengiklankan produk dan servis daripada semua ahli yang terlibat dengan Projek  Joint Venture ini. Langkah mudah untuk join, isikan nama, email dan no telefon anda untuk kami hantar sebarang berita ... Read More »

Bagaimana mengajar anak seronok belajar menulis

  Tips Mengajar Anak Menulis Oleh Puan Rosnah Ahmad. Bila anak saya nak mula belajar menulis? ”. Itulah diantara persoalan yang sering diajukan oleh ibu bapa yang baru menghantar anak ke tadika . Semua ibu bapa sedar bahawa setiap anak mesti mempunyai kemahiran menulis dan ia adalah antara faktor penentu kejayaan anak di sekolah, universiti dan di dalam kerjaya. Mengajar ... Read More »

Anak Suka Menconteng ? Dapatkan Tips Mengajar Anak Suka Menulis

anak belajar menulis

Anak suka menconteng ? tak cukup kertas, dinding rumah pun kena conteng….terkejut si ibu dan ayah tengok dinding rumah kena conteng..mahu menangis dibuatnya….sebenarnya anak yang suka menconteng ni sedang belajar menulis..berilah galakan kepada anak anak supaya mereka belajar menulis dengan betul…selepas anak anak berumur setahun, mereka sebenarnya sudah mula belajar menulis dengan cara menconteng….Apa nak buat kalau anak suka menconteng? ... Read More »