Monthly Archives: February 2015

Ubah Targetting Untuk Facebook Adverts Apabila respons slow

panduanfbads

Facebook ada banyak teknik… kadang kadang lepas kita buat iklan, mula mula laju je orang komen, tetiba slow sangat.. bagaimana nak bagi laju semula orang RESPONS ? salah satu caranya ialah : UBAH TARGETTING Ada sesetengah peniaga yang mengubah TARGETTING setiap 12 jam…Woow !! Kesimpulannya kita kena selalu pantau iklan yang kita buat…tak boleh buat iklan dan lepas tangan Topik ... Read More »

dah lama takde sales…Buat FB ADS, Like naik tapi dapat 1 je pm, sale takde..macamana ?

Post ini ditulis berdasarkan STUDY CASE SEBENAR BERTARIKH 20 FEB 2015 Assalamualaikum puan sarah..nak cerita ni..sabtu lepas saya buat FB ADS…2 hari iklan FB ADS saya jalan..habis duit saya RM13….Like page naik sampai 200 tetapi hanya seorang sahaja yang mintak pm..selepas saya mesej dia details produk dan harga serta cara bayaran, dia tak bagi jawapan pun …kiranya saya tak dapat ... Read More »

Peraturan Peniaga Dalam-Talian Berkuat-Kuasa Bermula 1 Julai 2013

Bermula 1 Julai 2013, salah satu undang-undang dan peraturan baru akan mula dikuat-kuasa, iaitu Peraturan Perlindungan Pengguna (Urus Niaga Perdagangan Elektronik) 2012, sekaligus membolehkan para pengguna yang membuat pembelian secara online lebih terlindung berbanding sebelum ini. Melalui Peraturan Perlindungan Pengguna (Urus Niaga Perdagangan Elektronik) 2012 ini, ia akan memerlukan mereka yang terlibat dalam urusan jualan produk atau perkhidmatan secara online ... Read More »

Anak Cepat Baca Quran dengan Buku Al Furqan dan Kad Imbas

RockinGreen[1]

Ibu mana yang tak nak tengok anak pandai baca quran dari kecil? Yang pasti dan yakin semestinya setiap ibu dan ayah yang prihatin tentang ilmu dan akhlak anak-anaknya pasti nak anaknya cepat baca alquran kan? Kenapa baca alquran dulu? Sebab bagi saya dengan alquranlah anak-anak mudah dididik. Ini set buku Al Furqan yang saya gunakan untuk anak-anak dari anak pertama. ... Read More »

How To Make Your Own Youtube Channel

Starting a YouTube channel, eh? YouTube is a great way to get noticed on the internet and, if successful, earn a living! However, you need dedication and motivation. You must have GMAIL account to create YOUTUBE CHANNEL Part 1 of 5: Creating the Channel Go to YouTube and login with your Google account. Once you are logged in, you will ... Read More »