Baby Sign Language ? Apa tue ?? Bagaimana nak download free ?

First_Signs_poster_hi-res_1024x1024

 

Semasa saya membuat kajian untuk topik “flashcard for baby” , saya tiba tiba terjumpa perbincangan mengenai topik BABY SIGN LANGUAGE…

Disebabkan saya ada baby berusia hampir 2 bulan ( 57 hari) semasa artikel ini ditulis, maka saya amat tertarik untuk baca dengan lebih details mengenai topik ini..

Jadi, artikel yang saya tulis ini adalah perkongsian hasil pembacaan saya di beberapa buah laman web

10 kelebihan mengajar bayi anda ” BABY SIGN LANGUAGE”

http://earlylearningparents.com/benefits-of-baby-sign-language/

15 “BABY SIGN LANGUAGE” yang patut bayi anda tahu

http://earlylearningparents.com/baby-sign-language-our-15-most-important-signs/

Poster “BABY SIGN LANGUAGE”

http://sayitinsign.com/products/first-signs-poster

Ok, so kenapa kita nak guna “BABY SIGN LANGUAGE”

-OK, kata mereka, “BABY SIGN LANGUAGE” ini adalah salah satu cara untuk kita memahami apa yang baby kita nak sebelum mereka boleh bercakap..iye lah kalau baby 2 bulan, 6 bulan mana pandai cakap lagi kan…diorang hanya pandai minum susu, tidur dan nangis…ha ha..anak saya lah tue..bangun je tidur nangis nak susu

-Kajian juga mengatakan “BABY SIGN LANGUAGE”  mampu membantu perkembangan otak bayi tau..waaa bestnya

-Lagi satu BABY SIGN LANGUAGE juga membantu pembelajaran melalui pebagai deria sebab kita akan gunakan tangan kita dan juga mengeluarkan bunyi semasa..

nak tengok contoh video macamana nak buat SIGN ??

 

Ok, last sekali saya nak share ni, ada flashcard FREE yang kita boleh download dan gunakan untuk kita ajar baby kita SIGN LANGUAGE ini tau

DOWNLOAD kat sini tau

http://www.parenting.com/baby-sign-language-flashcards

nak beli macam macam Flashcard utuk baby versi cetak yang boleh anda gunakan untuk bermain bersama bayi anda ? ha, klik sini tau http://kedaiberjaya.com/flash-card 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge