Balik kg ? Travel ? Jalan Jalan ? Anak bising dalam kereta ?

DVD ISLAMIC CHILDREN SONG

DVD ISLAMIC CHILDREN SONG

dvd-ics2
Balik kampung ? travel ? jalan jalan bersama keluarga ? anak anak kecil bising dalam kereta ?

 

Ok, mai saya nak share dengan ibubapa sekalian yang ada anak anak kecil umur 2 tahun sampai 8 tahun…kalau kita balik kampung naik kereta yang kita pandu sendiri atau kita pergi jalan jalan satu family bersama anak anak..antara aktiviti best yang boleh kita buat bersama anak anak di dalam kenderaan ialah

1.Pasang DVD ISLAMIC CHILDREN SONG dan menyanyi bersama mereka…

Dalam DVD ini ada 10 lagu kanak kanak dengan kartun video yang sangat menarik

DVD ISLAMI CHILDREN SONG

Kuncinya ialah “nyanyi bersama anak anak” supaya anak anak seronok….

Ok, ini contoh lagunya..try play..best tak ??

 

2. Lagu lagu ini adalah lagu kanak kanak yang “islamik” dan sesuai untuk seisi keluarga..

Selepas nyanyi satu lagu, cuba cerita kan dengan anak anak pengajaran yang kita boleh ambil dari lagu tersebut…so, anak anak kita akan belajar sesuatu walaupun dalam perjalanan yang jauh

3. Lagu kanak kanak ini dalam bahasa Inggeris  TAU…so, anak anak boleh belajar perkataan baru dalam bahasa Inggeris…wah, dalam kereta pun boleh belajar bahasa kedua…mantop gitue !!

4. Dalam set ini, ada sticker tau…kita boleh buat aktiviti dengan sticker ni walaupun dalam kereta..nak tengok contohnya ? ha idea kreatif dari Puan Suzzana Mohd Yatim

Ni gambar sticker

Ok, aktivitinya macam gini

MATCH ME

Buat match card menggunakan sticker dan kotak.Terdapat lebih kurang 12 set kad yang penuh dengan perkataan2 islamik seperti tabarakallah,MashaAllah,Alhamdulillah dll.Sticker tu Kakna ambil dari buku ICS

permainan-set-dvdislamicsong

 

permainan-set-dvdislamicsong2

 

Lagi aktiviti yang boleh kita buat sepanjang perjalanan balik kampung adalah melihat keindahan ciptaan Allah, kita boleh tunjuk pada anak anak indahnya alam ciptaan Allah…subhanaALLAH….dan lepas tue kita boleh menyanyikan lagu Ulul Albab dengan penuh perasaan…Lirik Lagu Ulul Albab adalah inspirasi dari ayat 191 Surah Ali Imraan,

“Those who remember Allah
Standing, sitting or resting
Those who think of the creation
Of the earth and the heavens
O our Lord The Almighty
Nothing is made aimlessly
O Allah how perfect you are
Please protect us from an naar
O Allah how perfect you are
Please protect us from an naar.”

waaa…bestnya..macam macam boleh buat kan ?? ok, sat…dapatkan DVD ISLAMIC CHILDREN SONG ini sekarang juga tau sebab kami ada freegift nak bagi untuk anak anak tuan puan bersempena bulan Syawal ini…cara order mudah je..SMS/WhatsApp ke 013-4928630 atau order terus di website http://kedaiberjaya.com/dvdics

permainan-set-dvdislamicsong3 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge