Tips Cloth Diapers

Artikel 1: Panduan Laman Web Ecommerce Opencart-Setting Asas

Langkah Pertama: Log In ke bahagian admin laman web. Contoh link admin laman web: http://khalifahshoppe.com/admin Masukkan username dan juga password. Selepas log in anda akan dapat lihat paparan ini sebagai Dashboard untuk admin. Klik SYSTEM (yg simbol seakan bunga) dan klik SETTING untuk mulakan dengan setting asas. Selepas klik SETTING anda akan dapat lihat paparan ini di admin anda: Klik button EDIT (icon pensil, button ... Read More »

Tips Agar Cloth Diapers Tahan Lama

clothdiaperjimat[1]

Katanya menggunakan Cloth Diapers itu menjimatkan. Katanya juga Cloth Diapers (terutama jenis “One-Size”) boleh digunakan dari bayi baru lahir sehinggalah 3 tahun. Kemudian, boleh pula digunakan untuk anak-anak kita yang seterusnya.Adakah ini benar? Sebenarnya kita perlu ikutkan logik juga. Contohnya, jika kita hanya mempunyai beberapa helai Cloth Diapers, tidak menjaganya dengan betul, jangan terlalu berharap agar ianya tahan sebegitu lama. ... Read More »

Cara Stripwashing Cloth Diaper

RockinGreen[1]

Secara umumnya stripwashing (juga dipanggil stripping) cloth diaper (CD) adalah proses mencuci CD daripada kotoran halus/ bendasing seperti mendapan sabun (build-up detergent) yg terbentuk atau terbina di dalam material/ fabrik CD dan insert/ soaker selama kita menggunakan CD itu (pakai-basuh-pakai-basuh yg berulang kali). Mungkin juga terdapat ‘build-up residue’ yg lain seperti kesan nappy cream atau fabric softener (kalau ada ter-guna), ... Read More »

Senarai Sabun Cloth Diaper

PureenHAD[1]

Berikut saya senaraikan secara ringkas sabun-sabun yang sesuai digunakan untuk cloth diaper Sabun PUREEN HAD yang serbuk atau liquid dua-dua bleh guna Ramai juga ibu-ibu yang gunakan sabun KIDDIE WASH COSWAY…boleh beli kat stokis cosway terdekat..kebanyakan yang guna sabun ni mengatakan sesuai untuk kulit bayi mereka   Dan sabun yang peling bagus yang saya pernah dengar komen dari ibu-ibu yang ... Read More »

Cara Basuh Cloth Diaper

carabasuhclothdiaper26[1]

Cara membasuh Cloth Diaper  adalah mengikut kesesuaian & cara mana yang mudah pada diri masing-masing. Cuma, dibawah ini adalah cara saya membasuh cloth diaper.. Ada macam-macam cara basuh cloth diaper..terpulang pada ibu2 nak guna cara yang mana Sabun pun ada macam-macam jenis, terpulang la pada ibu-ibu nak gunakan yang mana, ikut kemampuan dna ikut kesesuaian bayi..   Apabila baru sahaja ... Read More »

Cara Pakai Cloth Diaper

carapakaiclothdiaper[1]

Ini adalah cara untuk pakai One Size Pocket Diaper Ini adalah cara untuk pakai One Size Pocket Diaper Hanya 3 langkah: 1. Adjust size 2. Masukkan insert 3. Pakaikan pada baby Untuk penggunaan kali pertama saja anda perlu ‘adjust’ dulu saiz CD, jika mahu saiz S atau M (saiz L takyah buat apa2)…. dan setting saiz itu tak perlu dibuka ... Read More »

Apa itu Cloth Diaper & Cara Pakai Cloth Diaper

apaituclothdiaper[1]

Adakah anda ibu atau bapa yang mempunyai bayi yang memakai Pampers??Jika ya, maka inilah peluang untuk anda berjimat sehingga RM3500 dengan bertukar dari pampers kepada Kain Lampin Moden. Apa itu cloth diaper (CD)?Cloth diaper adalah lampin kain moden yang mampu berfungsi seperti lampin pakai buang (pampers) dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula !Apa Kelebihannya?Penjimatan untuk jangka panjang, ... Read More »