Mengapa saya guna ALTEL ?

altel2

Cerita saya tentang ALTEL

Tetiba tergerak hati nak cuba SIM KAD ALTEL..

SIM KAD RM7 sahaja…

Internet Quota 500MB, RM15 untuk sebulan..test kelajuan internet….

WOOOWWWW !! lajuuuuuuuuuuuu

Kebiasanyaannya kami test kelajuan internet guna laman web http://www.speedtest.net

Kalau kelajuan download dia 1 Mbps tue kira ok lah, selesa nak buat kerja,

Tapi…….kalau bawah 1 Mbps contohnya macam 0.4 Mbps ke, itu kira menyakitkan hati je la….

Saya kalau nak buat kerja pakai internet, saya wajib check dulu kelajuan internet tue, sebab kalau saya tahu lembap, memang awal awal saya tutup je screen laptop sebab kerja kerja saya selalu pakai internet berkelajuan tinggi

macam malam ni laju internet saya

tengok ni ha

internet

Download Speed 3.9 Mbps…..laju lah kan…

so, boleh buat kerja upload file, kerja kerja laman web yang superbanyak ni..

JADI, saya memang standby SIM KAD ALTEL khas untuk kegunaan INTERNET

SIM KAD ALTEL ni boleh masuk dekat mana mana handphone, smartphone atau TAB atau Iphone atau IPAD,

dan kalau nak guna WIFI on je hotspot kat “device” korang tue

================================================================

Cerita je pasal Modem WIFI untuk internet

Tapi untuk kerja bisnes, kitaorang pakai MODEM WIFI sebab banyak komputer boleh connect internet,

so kalau buat kerja bisnes, bukak 2-3 komputer pun takde masalah kalau guna MODEM WIFI ni

Kelebihan Modem Wifi ini ialah boleh masuk apa jenis SIM KAD, boleh dibawa ke mana mana, boleh caj, banyak komputer boleh connect internet. Jadi, kalau balik kampung ke atau pergi ke mana mana, travel ke, boleh test beberapa SIM KAD dari TELCO berbeza untuk dapatkan internet yang paling laju.

Ini contoh MODEM WIFI yang boleh masuk apa jenis SIM KAD

 

d-link-dwr-730-3g-3-75g-portable-sim-modem-router-mifi-wifi-wireless-ookas-1303-15-ookas@28

Beli online kat LELONG, http://www.lelong.com.my/d-link-dwr-730-3g-3-75g-portable-sim-modem-router-mifi-wifi-wireless-ookas-126257391-2013-04-Sale-P.htm

Atau boleh beli kat mana mana kedai Komputer, korang carik D-LINK DWR-730 3G/3.75G Portable SIM Modem Router MIFI WiFi Wireless, harganya dalam RM299

Saja cerita pasal MODEM WIFI ni kot kot ada yang nak cari alat yang boleh WIFI banyak komputer

============================================

Sebenarnya kelajuan internet di sesuatu kawasan memang tidak sama untuk mana mana TELCO

Contoh dekat SAUJANA UTAMA 3 ni kami dah test SIM KAD yang ok line internet ialah ALTEL, DIGI dan UMOBILE

Bagaimana nak tahu di sesuatu tempat tue INTERNET LAJU ?

Saya sebagai penjual SIM KAD altel pun tidak dapat memberitahu anda, adakah kawasan anda INTERNET LAJU jika guna ALTEL ?

MENGAPA ?

Cara terbaik untuk tahu kelajuan internet di sesuatu kawasan ialah anda kena cuba sendiri, contoh kalau nak tahu ALTEL laju ke tidak internet di kawasan anda. Beli SIM KAD ALTEL berharga RM7. TOP UP RM15. Ambil pakej internet 500 mb untuk sebulan dan cuba bukak laman web speedtest.net. Tengok “DONWLOAD SPEED” …berapa Mbps ? Kalau 1 Mbps dan ke atas, kelajuan download, itu bermakna kelajuaan internet di tempat anda OK. Kebiasaannya untuk 4 G, anda boleh menikmati sehingga 12 Mbps kelajuan download. Kelajuan internet ini bergantung kepada kawasan…

Saya ulang lagi sekali 3 Syarat Wajib Utk Menikmati Kepantasan ALTEL 4G LTE

✔ Smartphone/Modem WIFI  anda support 4G LTE
✔ Anda guna ALTEL sim 64k
✔ Anda berada dlm liputan wilayah ALTEL 4G

Pengguna Altel kini boleh melayari internet dgn kelajuan 4G (speed 2-12Mbps)

KENAPA ALTEL ni internet LAJUUUUU ?

SEBAB 4 G ??

 

promosiALTEL3

 

 

SO, di kesempatan ini, saya pun menjual ALTEL supaya boleh bantu ramai orang yang sedang menghadapi masalah internet yang lembap

nak jual ALTEL? ha, daftar lah sebagai agen kedaiberjaya.com, ada special price tau !

Sangat mudah nak jual ALTEL…guna dulu, baru jual

 

Berapakah kadar SMS dan CALL ?

SMS 5 sen kepada semua nombor

CALL/TALK – 16 sen seminit

promosiALTEL

 

promosiALTEL4

NASIHAT SAYA : kalau beli SIM KAD ALTEL harga RM7 tue, memang dah ada TOP UP RM5, kalau anda memang cadang nak guna ALTEL untuk internet…..TOPUP terus RM30 tau !! KENAPA ? Sebabnya gini, bila kita TOPUP RM30 dalam tempoh 5 hari kita beli SIM KAD ALTEL, kita akan dapat 10% bonus kredit yang takde expired date masuk terus ke no kita tue oleh pihak ALTEL.

Dan yang bestnya masa bulan kelahiran kita, contoh saya lahir bulan APRIL….dia akan bagi 20% bonus dari jumlah TOPUP kita untuk bulan tersebut

Lagi satu, kalau ada ahli keluarga kita ke, kawan kita yang pakai ALTEL, kita boleh masukkan diorang semua dalam senarai FRIENDS and FAMILY , supaya caj sms jadi 2 sen per SMS dan TELEFON/CALL/TALK hanya 8 sen per minit..woow, murah tue kan…so, boleh la bodek bodek ahli keluarga pakai ALTEL jugak…dapat caj sms dan call yang murah….saya guna CELCOM pun 15 sen per minit

ha..tengok ni BONUS yang diberi oleh ALTEL

promosiALTEL5

 

SO, Cadangan saya kalau anda nak beli SIM KAD ALTEL

Beli SIM KAD harga RM7 + BELI TOPUP RM30

MODAL ANDA HANYA RM37  sahaja..dapat SIM KAD dan dapat TOPUP bernilai RM35

NAK TAHU KENAPA RAMAI PAKAI ALTEL ?

Kebanyakkanya yang sudah “FED UP” dengan telco yang internetnya lembap

SOKONG PRODUK BUMIPUTRA !!

 

1402212_396544633809671_1036899323_o

Apakah Altel?

Talian telefon mudah alih yang dioperasikan oleh Altel Communination Sdn Bhd anak syarikat Puncak Semangat Sdn. Bhd yang dianugerahkan lesen 4G lte dengan  terbesar 40 mhz. Syarikat ini adalah ahli kumpulan AlBukhary Group of Caompanies milik Tan Sri Syed MokhtAR Al Bukhary.

Bagaimana dengan liputan/coverage Altel?

Liputan Altel ada di seluruh negara sepertimana celcom krn buat masa ini Altel dan Celcom bekerjasama untuk membangunkan infrastruktur 4G Lte.

CEPAT ORDER ALTEL SEKARANG JUGA !!   WhatsApp ke 013- 4928 630

========================================================================

Apakah 4G LTE ?

Nota dibawah membantu anda memahami apa itu 4G LTE

FAQs – ALTEL 4G LTE

What is Altel 4G LTE?
LTE or Long Term Evolution is a wireless high speed data technology that allows mobile users to connect to the Internet at high speeds.4G is a Standard in Mobile Network Technology and stands for “Fourth Generation”-the latest after 2G and 3G which gives you a faster and rich internet experience. With 4G LTE hi-speeds, you will notice a clear difference in speed and connection quality when downloading files, video-chatting, playing online games and streaming HD videos.

What is the difference between GPRS, EDGE, 3G and 4G?
GPRS : refers to a service on the 2G network that provides basic data up to 56kbps (similar to dial-up speeds)
EDGE: It is a 2.5G technology. It is an enhancement of the 2G technology which provides higher data transfer rates compared to GPRS (the default on 2G).The speeds can go up to 144kbps
3G technology provides faster / higher data transfer rates compared to the 2G network (EDGE & GPRS).This technology can theoretically offer speeds between 1-10Mbps
4G is technology that rides on LTE platform and is the latest in the world of mobile data transfer. It is the next generation of mobile communications. Currently it is the most advanced technology available. Theoretical data downlink speeds range between 10-50 Mbps.

What is the typical speed of LTE?
Theoretically, 4G LTE speed is 10 times faster than 3G. Under normal circumstances, download speed is between 10 – 20Mbps while upload speed is between 5 – 10Mbps.
The speed may vary between users and it is subject to the device used, hardware and software limitations, geographical location, traffic, source of the website or contents etc.

Where can customers experience 4G LTE?
Altel 4G LTE is now available at all major areas across the country. For further details please check at Altel’s website.

How do I subscribe to 4G LTE and what will I need to take advantage of it?You will need a 4G LTE-enabled device and a 64K USIM.

What is USIM? A USIM (Universal Subscriber Identity Module) card is a SIM card for 3G and 4G services. USIM provides enhanced features when compared to SIM, for example enhanced security, memory, etc.

Currently I am using a 32K SIM card. Can I still enjoy Altel’s 4G LTE?
You will need to replace your 32K SIM with a 64K USIM. SIM replacement is free.

How do I know when I am connected to Altel’s 4G LTE?
When you are connected to 4G LTE, the 4G or LTE icon will be displayed on your device screen.

Why can’t I connect to Altel’s 4G LTE / Why don’t I have 4G signal?
There are a few possibilities. Make sure you check the followings:
You are within Altel’s 4G LTE coverage area,
You are using a registered Altel 64K USIM
You are subscribed to Altel’s Mobile Broadband package
Your phone/device is LTE compliant

What happens if I move into an area which has no 4G LTE coverage?
In areas where Altel’s 4G LTE has not been deployed, you will be switched to 3G connectivity.
What are the Mobile Broadband packages or rate plans available for

Altel’s 4G LTE and what is the rate for each plan?
The rate plans currently available are:
1 GB at RM28
2 GB at RM48
Pay per use (PPU) at 5 sen/MB

In layman’s terms, what sort of usage can I expect with 1GB data when subscribed Altel’s 4G LTE?
Generally the consumption of 1GB of data is equivalent to retrieving of 20,000 emails, surfing 3,000 webpages, or downloading 500 songs or 100 videos.
This is based on the average given below:
One email at 0.05MB
One webpage at 0.3MB
One song at 2MB
One short video at 10MB

3 comments

  1. Menarik jugak Altel ni. Teringin nak cuba…

    Broadband dia kalau habis quota, macam mana kak?

  2. bagaimana saya nak bisnes dengan menjual simcard altel ini dan topup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge