Latest Post

All Posts

Tips Bisnes Online : Teknik Meningkatkan Jualan Produk Berkali- kali Ganda

bisnes online, BMC

Apakah cara paling cepat dan berkesan untuk mendapatkan PELANGGAN YANG MEMBELI PRODUK. KITA MAHUKAN PELANGGAN IDAMAN YANG ADA 6 CIRI INI : – Membeli produk kita dengan jumlah yang banyak – Tiap tiap bulan beli produk kita ATAU tiap tiap minggu beli produk kita (Repeat buyer ) – Berminat membeli produk tambahan yang kita tawarkan (produk UPSELL atau produk UPGRADE) – Mudah close ...

Telekung Kanak Kanak Membantu Anak Suka Belajar Solat

telekung kanak kanak

Al-Kisah Telekung Kanak Kanak….asalnya saya berkenan dengan Telekung Kanak Kanak Brand Weeda ni untuk anak saya Atirah yang berumur 2tahun dan juga Khaulah yang berumur 4tahun yang belum ada telekung solat…dah nak Ramadhan ni, kalau anak anak ikut ke masjid, mereka boleh belajar solat sekali..jadi, saya pun cariklah orang jual Telekung Kanak Kanak….dah sampai stok Telekung Weeda, cuba pakai untuk anak ...

Cara mengajar anak cepat membaca buku

blog1

Ramai ibubapa mahu anak anak cepat boleh membaca buku. Ibubapa akan gembira jika anak anak boleh cepat membaca buku. Bagaimana nak ajar anak cepat membaca ? Jawapan saya berdasarkan pengalaman, gunalah Set Bacalah Anakku. Mengapa Set Bacalah Anakku ? Produk ini terbukti  berkesan untuk mengajar anak-anak seawal usia 3 tahun membaca dalam Bahasa Malaysia dengan cepat dan lancar dalam masa ...

Rasa Nak Marah Anak ?

angry

Sekali membentak memarahi anak, berjuta sel otak anak ‘rosak. “Tahukan Anda di dalam setiap kepala seorang anak terdapat lebih dari 10 bilion sel otak yang tumbuh. Satu bentakan atau makian mampu membunuh lebih dari 1 juta sel otak pada waktu itu. Satu cubitan atau pukulan mampu membunuh lebih dari 10 juta sel otak pada waktu itu juga. Sebaliknya, satu pujian ...

Tips Agar Cloth Diapers Tahan Lama

clothdiaperjimat[1]

Katanya menggunakan Cloth Diapers itu menjimatkan. Katanya juga Cloth Diapers (terutama jenis “One-Size”) boleh digunakan dari bayi baru lahir sehinggalah 3 tahun. Kemudian, boleh pula digunakan untuk anak-anak kita yang seterusnya.Adakah ini benar? Sebenarnya kita perlu ikutkan logik juga. Contohnya, jika kita hanya mempunyai beberapa helai Cloth Diapers, tidak menjaganya dengan betul, jangan terlalu berharap agar ianya tahan sebegitu lama. ...

Cara Stripwashing Cloth Diaper

RockinGreen[1]

Secara umumnya stripwashing (juga dipanggil stripping) cloth diaper (CD) adalah proses mencuci CD daripada kotoran halus/ bendasing seperti mendapan sabun (build-up detergent) yg terbentuk atau terbina di dalam material/ fabrik CD dan insert/ soaker selama kita menggunakan CD itu (pakai-basuh-pakai-basuh yg berulang kali). Mungkin juga terdapat ‘build-up residue’ yg lain seperti kesan nappy cream atau fabric softener (kalau ada ter-guna), ...

Senarai Sabun Cloth Diaper

PureenHAD[1]

Berikut saya senaraikan secara ringkas sabun-sabun yang sesuai digunakan untuk cloth diaper Sabun PUREEN HAD yang serbuk atau liquid dua-dua bleh guna Ramai juga ibu-ibu yang gunakan sabun KIDDIE WASH COSWAY…boleh beli kat stokis cosway terdekat..kebanyakan yang guna sabun ni mengatakan sesuai untuk kulit bayi mereka   Dan sabun yang peling bagus yang saya pernah dengar komen dari ibu-ibu yang ...

Cara Basuh Cloth Diaper

carabasuhclothdiaper26[1]

Cara membasuh Cloth Diaper  adalah mengikut kesesuaian & cara mana yang mudah pada diri masing-masing. Cuma, dibawah ini adalah cara saya membasuh cloth diaper.. Ada macam-macam cara basuh cloth diaper..terpulang pada ibu2 nak guna cara yang mana Sabun pun ada macam-macam jenis, terpulang la pada ibu-ibu nak gunakan yang mana, ikut kemampuan dna ikut kesesuaian bayi..   Apabila baru sahaja ...

Cara Pakai Cloth Diaper

carapakaiclothdiaper[1]

Ini adalah cara untuk pakai One Size Pocket Diaper Ini adalah cara untuk pakai One Size Pocket Diaper Hanya 3 langkah: 1. Adjust size 2. Masukkan insert 3. Pakaikan pada baby Untuk penggunaan kali pertama saja anda perlu ‘adjust’ dulu saiz CD, jika mahu saiz S atau M (saiz L takyah buat apa2)…. dan setting saiz itu tak perlu dibuka ...

Apa itu Cloth Diaper & Cara Pakai Cloth Diaper

apaituclothdiaper[1]

Adakah anda ibu atau bapa yang mempunyai bayi yang memakai Pampers??Jika ya, maka inilah peluang untuk anda berjimat sehingga RM3500 dengan bertukar dari pampers kepada Kain Lampin Moden. Apa itu cloth diaper (CD)?Cloth diaper adalah lampin kain moden yang mampu berfungsi seperti lampin pakai buang (pampers) dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula !Apa Kelebihannya?Penjimatan untuk jangka panjang, ...