Latest Post

All Posts

A26 : KOMUNIKASI BERKESAN DENGAN ANAK-ANAK DI BAWAH 3 TAHUN

talking to kids_300x187 Seorang ibu muda pernah bertanya Ibu; Anak sy mejangkau usia 2 tahun. Sgt active dan nmpk sgt bersemangat dlm semua benda. I guess she is excited in exploring new things. Dah boleh berckp few words dgn lancar n fhm mksud bila kita berckp dgn dia. Dah pndai juga mengekspresi diri-suka, sakit, marah n ingin berkuasa. Sy fhm ...

A25 : KOLEKSI FLYERS UNTUK PRINT

JOM PROMOSI PRODUK GUNA FLYERS CARA JIMAT PRINT : Fotostat hitam putih kos hanya 8 sen sahaja untuk depan dan belakang Dengan modal RM4  sahaja anda boleh dapat 50 keping flyers hitam/putih dan boleh edarkan kepada 50 orang rakan/pelanggan Ya mana tahu dengan RM4 itu, daripada 50 orang pelanggan 10 orang berminat membuat belian bernilai lebih RM100, anda sudah dapat ...

A24: KEPENTINGAN ANAK & PERMAINAN

Photo: N/A, License: N/A

Perkembangan teknologi pada masa kini tidak dinafikan dapat membantu perkembangan kognitif kanak-kanak, sama ada secara langsung ataupun tidak langsung. Teknologi juga sudah menjadi sebahagian daripada alat permainan kanak-kanak hari ini. Ikuti penerangan lanjut kepentingan permainan kepada anak-anak oleh Ross Azura Zahit, Pensyarah/Pakar Psikologi Klinikal, Fakulti Sains Kognitif dan Pembangunan Manusia (FSKPM), Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)   Kalau diperhatikan di mana-mana ...

A23: KELEBIHAN MENJADI AGEN DROPSHIP KEDAIBERJAYA.COM

Tahniah! Anda telah buat keputusan bijak. Sistem Dropship Kedaiberjaya.com menyediakan lebih 400produk yang hot dan laris dipasaran, panduan lengkap agen berniaga online Untung5ribu sebulan, dan sokongan di secret group. APA ITU DROPSHIP? Suatu perniagaan yang melibatkan penjualan produk yang mana agen dropship hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan harga produk yang dijual setelah diberi diskaun harga agen. Ianya memberi keuntungan ...

A22: JIGSAW PUZZLE RANGSANG MINDA

  Salah satu aktiviti yang boleh melibatkan ahli keluarga bermain bersama adalah permainan jigsaw puzzle. Ajaklah anak-anak kecil anda bermain permainan ini. Walaupun rumah akan bersepah dengan jigsaw puzzle tersebut tetapi ia dapat merangsang minda mereka lebih cerdas dan pintar. Ada banyak kelebihan bermain jigsaw puzzle, antaranya ialah: 1. Satu permainan yang boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja pada apa jua peringkat umur. Jadi, ia adalah ...

A21: IDEA PERMAINAN PINTAR UNTUK SI MANJA

Photo: N/A, License: N/A

Bermain adalah salah satu kaedah untuk merangsang perkembangan intelektual si manja anda. Jadi, selain memastikan si manja anda mendapat khasiat pemakanan lengkap, tidur yang mencukupi dan menjaga kebersihan diri serta sekelilingnya, permainan atau waktu bermain si manja juga tidak harus dipandang remeh. Panduan berikut mungkin boleh membantu para ibu bapa memilih permainan yang paling tepat untuk merangsang minda si manjanya. ...

A20 : Cara Kira Caj Pos

Bagaimana Mengira Caj Pos 1.Pilih produk yang anda mahu order dan klik pada nama produk tersebut 2.Sekiranya anda atau pelanggan anda mahu membeli produk tersebut, klik ” add to cart” 3. Teruskan klik pada mana mana kategori produk yang anda mahu dan klik “add to cart” untuk produk yang anda mahu beli 4.Setelah selesai memilih produk yang anda mahu beli, untuk mengira ...

A19 : ELOKKAH ANAK KECIL MENONTON TV

anak tonton televisyen                   Ramai yang bertanya ibu mengenai elok atau tidak memberi anak-anak menonton TV atau ipad atau computer. Jawapannya, tidak elok jika tiada kawalan. Boleh, jika program yang ditonton dipilih dan dipantau kesannya. Membiarkan anak-anak kecil terdedah kepada TV terlalu lama boleh menjadikan mereka tidak keruan. Emosi mereka yang turun ...

A18: Cara Buat Iklan Berbayar

Lebih Detail di https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.295113817258769&type=1 Download versi Ebook disini Klik kanan dan SAve As http://kedaiberjaya.com/carabuatiklanfb.pdf  

A17 : CARA GUNA FLASHCARD UNTUK IBU YANG SIBUK

Memang orang kata jadi ibu tak boleh malas. Tapi saya memang malas. Balik2 kerja jam 6.30 petang biasanya sampai rumah, kadang2 saya bawa anak2 jalan2 di area perumahan tu. Pegi playground atau just jalan je kat lorong tu. Rutin malam2 memang biasa lah, makan mandi solat segala. Dan flashcard ni, mana2 budak especially kalau kita start lambat, dia akan boring. ...