Ubah Targetting Untuk Facebook Adverts Apabila respons slow

Facebook ada banyak teknik…

kadang kadang lepas kita buat iklan, mula mula laju je orang komen, tetiba slow sangat..

bagaimana nak bagi laju semula orang RESPONS ?

salah satu caranya ialah : UBAH TARGETTING

Ada sesetengah peniaga yang mengubah TARGETTING setiap 12 jam…Woow !!

Kesimpulannya kita kena selalu pantau iklan yang kita buat…tak boleh buat iklan dan lepas tangan

Topik ini dibincangkan dalam Group Facebook : Advance Facebook Marketer (Malaysia)

 

panduanfbads

 

Antara perbincangan menarik ialah :

semuanya bergantung pada audience.

Tahukan tuan2 audience facebook dibahagikan kepada beberapa batch?

batch pertama iklan akan muncul kepada orang yang suka like,

kedua suka komen, ke 3 suka share, ke 4 barulah yang kurang respond.

Jika besar audience kita cycle tu akan lambat habis, tapi jika kecil cepat habis.

kenapa facebook buat macam ni? sebab dia nak orang engage lebih banyak pd iklan kita.

so apa solusinya?

headline & gambar memainkan peranan penting apekah action audience kepada iklan kita.

cycle juga bergantung pada budget. cth mereka cadangkan 500k untuk seminggu. kita ambil 40% adalah audience yang bagus bermakna lebih kurang 200k. untuk dapatkan 200k view kos yang perlu dibelanjakan pula lebih kurang RM2000. jadi tuan bahagikanlah mengikut tarikh kempen bermula & berakhir. ini hanya idea tuan boleh adjust mengikut budget tuan
 

One comment

  1. Greate pieces. Keep postong sch kіnd oof info onn yοur page.
    Im really impressed by ƴour site.
    Hey tɦere, Yoս’ve done аn excellent job.
    ӏ’ll csrtainly digg іt ɑnd persnally recommend to my friends.
    Ӏ am ѕure they will be bensfited from thiѕ website.

    My web page :: best treatment for eczema
    best treatment for eczema recently posted…best treatment for eczemaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge