Berita GEMPARR untuk IBUBAPA yang mempunyai ANAK yang ingin BELAJAR MENULIS DENGAN SERONOK....Dengan harga hanya Rm30 anda akan dapat kad menulis wow yang superb best untuk anak buat Aktiviti dan dapat pula buku belajar melukis langkah demi langkah....Wow...best sangat....Dapatkan hari ini juga tau...Kad Menulis Wow dengan Buku Belajar Melukis hanya RM30 sahaja....wahhhhh, murahnya...Order cepat sebelum kehabisan stok !


Kami kongsikan cara menggunakan KAD MENULIS WOW 



Baca perkongsian ni dengan niat yang ikhlas untuk bantu anak-anak belajar ya? ????????????????



Oh, sebelum tu... Saya cuma nak ingatkan kepada ibu bapa sekalian... Anak-anak kita ni, sebenarnya sangat perlukan perhatian kita... Jadi, saya nasihatkan agar ibu bapa cuba luangkan sedikit masa untuk buat apa-apa aktiviti menarik dengan mereka, ok? ⏰


Apa? Tak ada idea nak buat aktiviti menarik? ⁉


Ok kalau macam tu... Jom! Saya ceritakan macam mana saya guna kad menulis wow! ni sebagai aktiviti menarik untuk anak saya. Bukan setakat menarik...ada educational values jugak! ????

Play More, Learn More katanya! Dah memang nature budak² suka bermain kan...jadi kita manipulate sikit permainan supaya ada unsur² pembelajaran. ????



Kemudian,

✅Sediakan jadual untuk aktiviti ni... Tak semestinya jadual yang skema tu...tak payah betul² ikut time pun xpe... Cuma kena beritahu kat anak kita malam sebelum tu, atau pagi2 masa dia tengah breakfast tu... Cakap kat anak kita : 

"Adik, esok lepas adik breakfast, kita main clay nak? Mama nak ajar adik buat ayam!"

Bukan apa, just nak make sure anak kita bersedia dan kita pun bersedia untuk ajar... ????


????Tibalah waktu yang dijanjikan untuk main clay bersama Kad Menulis Wow...????????????????



Kalau kita nak ajar huruf 'a', lebih efektif kalau:



✅1⃣. Kita ajar anak kita buat bentuk 'a' guna clay/plastisin.. ????


✅2⃣. Kita ajar anak kita buat bentuk objek mula dengan 'a' (contoh : ayam) ????


✅3⃣. Biarkan objek tu jadi bentuk tetap ????


✅4⃣. Ajarkan anak kita tulis bentuk 'a' guna marker, ikut dot-dot pada Kad Menulis WOW!


 Saya suka sangat dengan size kad ni...besar, size a4...tak ada kat kedai lain size ni...huruf pun jelas...senang anak saya nak follow... ????????????????


✅5⃣. Puji hasil kerja anak kita... Bagi anak-anak semangat dan rasa dihargai... ????????


✅6⃣. Main permainan suai padan huruf dan objek guna clay yang dah jadi bentuk tetap tadi... ????


✅7⃣. Simpan huruf dan objek elok² dalam bekas / beg khas supaya senang nak guna lagi untuk ulangkaji huruf yang dah dipelajari... ????


✅8⃣. Main wooden puzzle dengan anak-anak di akhir sesi. Set timer supaya mereka lebih excited. Buat sound effect macam kita main game kt phone tu...yang konon² bila masa dah nak habis tu, sound effects dia makin laju... Mesti excited anak-anak kita! ⏳


✅9⃣. Last skali, nyanyi lagu abc sambil peluk anak kita, dan pegang tangan anak kita untuk tunjuk huruf pada poster. ???? 


Anak-anak ni nak perhatian dan kasih sayang... So, kena beri la apa yang mereka perlukan tu. Tak salah sweet² sikit dengan anak-anak, kan? ❤


 Barulah mereka pun suka bekerjasama dengan ibu bapa...InSya-Allah????‍????‍????‍????


????????Jadi, kami akan membantu anda untuk menyediakan aktiviti MENULIS yang SERONOK untuk anak-anak anda dengan KAD MENULIS WOW !


Kami juga gembira sangat nak berikan 8 VIDEO PEMBELAJARAN ABC untuk anak anak yang ibubapa boleh DOWNLOAD beserta EBOOK Anak Seronok Belajar Membaca khusus untuk pelanggan yang cepat BERTINDAK konfirm order


Tuan/Puan berminat dengan promosi  KAD MENULIS WOW ?





Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

KAD MENULIS & BUKU MELUKIS (FREE WHITEBOARD MARKERPEN)

  • Product Code: KAD MENULIS & BUKU MELUKIS (FREE WHITEBOARD MARKERPEN)
  • Availability:
    50
  • RM23.00