• ET260-IPAD ISLAMIK NEW DESIGN

Playpad untuk kanak-kanak ini menggunakan 3 bahasa; Indonesia, Arab dan Inggeris.


terdiri daripada

Bacaan Solat Lengkap

doa Harian

Pengenalan Huruf Hijaiyah

Kalimah Thayyibah, Syahadat, Doa Qunut, Selawat, Al Fatihah.

Disertai lampu LED yang boleh dihidupkan atau dimatikan.

 

Isi playpad ini yang pertama adalah bacaan solat mulai takbiratul ihram sampai dengan salam. Dilanjutkan dengan 10 doa harian; bangun tidur, masuk-keluar WC, setelah wudhu, sebelum makan, memakai pakaian, naik kenderaan, masuk-keluar masjid, menjenguk orang sakit yang semuanya insya Allah sesuai Sunnah.

 

Kemudian adalah pengenalan huruf hijaiyyah bermula dari Alif sampai dengan Yaa, berikut penggunaannya dalam kata benda, disertai ejaan dalam bahasa Arab. Ada soalan di mana hurufnya dalam bahasa Arab. Selain itu ada pula pengenalan angka dan huruf A-Z dalam 2 bahasa (Bahasa Inggeris-Indonesia), berikut penggunaannya dalam kata. Ejaan bagi setiap kata dalam kata benda yang sudah tertera.

 

Ada juga Find Letter dan Find Word dalam 2 bahasa (Bahasa Inggeris-Indonesia), di mana kanak-kanak akan diminta untuk meneka sesuai soalan yang diberikan oleh enjinnya. Terdapat fungsi Spelling, Quiz dan Math. Untuk Quiz, soalan dalam bahasa Arab, Inggeris dan Indonesia. Kalau jawapannya benar, maka akan ada suara tepuk tangan.

 

Playpad ini mempunyai melodi tanpa suara nyanyian dan pinggiran dengan lampu LED yang boleh menyala dengan 2 mode; lampu diam serta lampu kelap-kelip. Terakhir, ada butang pengenalan kalimah thayyibah, syahadah, doa qunut, ayat kursiy, surat Al Ikhlas, Al Falaq dan An Naas.


3+ Year

Size: 25*18*2 cm


PHOTOS

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

ET260-IPAD ISLAMIK NEW DESIGN

  • Product Code: ipad
  • Availability:
    2
  • RM40.00