• RN11-Set Bacalah Anakku, Set ReadEasy & Set Buku Furqan-PREORDER-ETA 1 FEB 2018

 

 

 

Nak ajar anak membaca? Tips ajar anak cepat membaca untuk ibubapa mengajar anak2 mereka sendiri di rumah

Formula pertama:
Sediakan suasana pembelajaran yang selesa di tempat belajar. Maksud saya kemas dan bersih. Yang utamanya, Jangan ada sebarang permainan di kawasan tersebut.

 

Formula kedua:
Tengok mood anak2Pastikan dia tenang dan boleh beri tumpuan. Pastikan dia telah makan dan tidur. Agar dia boleh beri tumpuan sewajarnya waktu kita hendak kenalkan huruf.

Formula ketiga:
Jangan lebih dari 5 minit untuk mengajarnya kerana kanak2 , jenis kinestatik dan cepat bosan. Lepas beberapa minit ajar lagi dia.

Formula ke4:
Satu bunyi (kita guna phoinic) untuk satu hari. Contoh b. So hari tu just cerita pasal b je.... Ini semua untuk dia lebih kenal b n bunyinye. If kat tadika saya b tu diajar selama seminggu dengan pelbagai methord.

Formula ke 5:
Kenalkan huruf kecil dahulu peringkat awal. Selepas itu ajar tulis huruf kecil dahulu. Di tadika saya bila umur 6 tahun baru saya ajar huruf besar. Ini agar tak mengelirukan pelajar. Lagi pun huruf kecil yabg banyak digunakan dalam sesuatu ayat. Buat pengetahuan, kanak-2 mesti diajar satu persatu. Bila dia sudah mahir baru pindah ke tajuk lain.

 

Nurani Mohd Fahmi pada umur 3tahun 8 sudah guna buku 8 dalam set bacalah anakku, buku 4 dalam set readeasy dan sekarang Noraini dah boleh membaca..bestnye..sms 013-4928630 untuk order!dapatkan 3 SET MEMBACA ini sekarang juga ! Khadijah pandai membaca Al-Quran pada umur 4 tahun 2 bulan dengan bantuan set buku Al-Furqan. Saya beli buku Al-Furqan pada 15 Februari 2012 ketika umurnya 3 tahun 10 bulan dan menghabiskan 4 buku dalam tempoh 4 bulan sahaja. Seterusnya, saya beli Muqaddam pada 25 Jun 2012 untuk menguji kebolehan beliau membaca Al-Quran. Macam tak percaya, anak saya dah pandai membunyikan setiap ayat Al-Quran dengan betul..ternyata keberkesanan Set Al-Furqan membantu anak saya cepat membaca Al-Quran (testimoni Puan Butiwana dari Labuan)


Set Bacakah Anakku untuk ajar anak membaca Bahasa Melayu

Set ReadEasy Untuk mengajar anak membaca Bahasa Inggeris

Set Buku Al-Furqan untuk membantu anak belajar membaca Al-Quran


Panduan untuk ibubapa:
Pastikan ibubapa membaca dulu panduan mengajar yang disediakan dalam set ini.

Setelah itu, barulah mula mengajar anak menggunakan buku-buku yang ada dalam set ini.

Apa lagi, jom la order sekarang juga!

Siri Cepat Membaca Kaedah Fonetik ini adalah gabungan 3 buku yang menggunakan Kaedah Fonetik iaitu



1) Set Bacalah Anakkku
2) Set Buku Al-Furqan
3) Set ReadEasy Phoenics

Mengapa? Kaedah fonetik adalah kaedah yang paling sesuai dengan kanak-kanak kerana kaedah ini telah dibuktikan secara saintifik sebagai kaedah otak manusia membaca. Kajian telah menunjukkan bahawa otak membaca dengan memecahkan perkataan yang dilihat kepada bunyi-bunyi, lalu otak membunyikan huruf-huruf yang dilihat bagi menyebut atau membaca perkataan itu. Kaedah lain bukan sahaja tidak sesuai untuk kanak-kanak bahkan menyusahkan mereka, lambat, mengelirukan dan membebankan memori.

Testimoni Produk

"Alhamdullilah anak2 saya dpt membaca di usia 5 year dengan bantuan ReadEasy & Bacalah Anakku. Sekarang tengah fokuskan math pulak.. mengira cam tak cukup jari.. dengan jari2 kaki sekali guna." -Puan Shikin

"Alhamdullilah, sepanjang saya mengajar Bacalah Anaku, murid-murid dapat membunyikan dengan baik dan betul. Di samping itu kaedah fonik memboleh murid-murid membaca dengan cepat kerana mereka dapat mengenal dan mengingat bunyi huruf berbanding mengingat nama huruf." -Nabilah binti Othman-Peserta Kursus Bacalah Anakku di Hotel Swiss Inn, Sungai Petani 

1) Set Bacalah Anakku

Penulis: Nik Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad
ISBN: 983-867-239-4

Kandungan Pakej:
8 Buah Buku,
1 Buku Panduan Untuk Ibu Bapa Mengajar Anak-Anak,

12 Keping Kad Imbas


Mengenai Produk
* Sistem Fonetik
* Suku kata mudah
* Bermakna dan berulang
* Dua warna
* Berima
* Kurang Gambar

Peringatan Untuk Ibu bapa:
Pastikan ibubapa membaca dulu panduan mengajar yang disediakan dalam set ini.
Setelah itu, barulah mula mengajar anak menggunakna buku-buku yang ada dalam set ini.

2) Set Buku Al-Furqan

Penulis: Kamal Mahyuddin Harun & Zakiah Yob

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

RN11-Set Bacalah Anakku, Set ReadEasy & Set Buku Furqan-PREORDER-ETA 1 FEB 2018

  • Product Code: Set buku
  • Availability:
    Pre-Order
  • RM130.00

Related Products

RN01-Set Bacalah Anakku

RN01-Set Bacalah Anakku

UNTUK BOOKING STOK : WHATSAPP 013-4928630     ..

RM44.90

RN03-Set Buku Al-Furqan

RN03-Set Buku Al-Furqan

Mengenai Produk Sistem Al-Furqan telah disusun supaya anak anda dapat membaca Al-Quran dengan cara ..

RM35.00

RN02-Set ReadEasy Phonics-PREORDER-ETA 1 FEB 2018

RN02-Set ReadEasy Phonics-PREORDER-ETA 1 FEB 2018

Terbukti anak-anak dalam video ini berjaya membaca menggunakan Set Bacalah Anakku dan juga Set Read ..

RM50.00